27 Eylül tarihinde Ermenistan'ın gerçekleştirdiği saldırının ardından seferberlik ilan eden Azerbaycan, 30 yıllık Karabağ hasretine son noktayı koymak için canla başla çalışıyor. Cepheye giden askerlerin morali, Ermenistan'a vurulan her darbeyle daha çok artıyor. Ermenistan cephesinde ise durumun içler acısı olduğu görülüyor. Ermeni askerlerin ise morali yerlerde geziyor. 

Azerbaycan Ordusu çok kuvvetli bir şekilde ilerleyerek Ermeni askerleri bozguna uğrattı ve orduya ait pek çok aracı, teknik ve askeri ekipmanı imha etti. Ermenistan, askerin moralini yüksek tutmak adına ölü sayısını gizlese de ortaya çıkan bir fotoğraf, ordunun bozguna uğradığını ve kayıpların yüksek olduğunu gözler önüne serdi.

RUS MUHABİR FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, HEMEN ARDINDAN SİLDİ

Rus muhabir Alexander Kots, Ermenistan'da yaralı askerlerin getirildiği bir hastanenin önüne atılan yüzlerce kanlı sedyeyi fotoğraflayarak Ermenistan hakkındaki gerçeği ortaya çıkardı. Sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafı kısa bir süre yayında tutan Rus muhabir daha sonra fotoğrafı sildi. Öte yandan Ermenistan hükümetinin konuya ilişkin açıklama yapıp yapmayacağı da merak ediliyor.