Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füzeli saldırının ardından pek çok sivilin şehit olduğu öğrenildi. Şehitlerin yakınları, cezanede Ermenistan'a adeta ateş püskürdü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Gence saldırısında şehit olan Nigar Asgarova'nın kimlik kartını Twitter hesabından paylaşarak Ermenistan'ın yaptığı katliamı bir kez daha gözler önüne serdi. Şehit Nigar Asgarova'nın yarın doğum günüydü. 10 aylık kardeşi Narin Eskerova da füzeli saldırıda harabeye dönen binanın enkazı altından cansız bir şekilde çıkarıldı. Bir anda kocaman bir aile yok oldu.

CENAZEDE YÜREK YAKAN ANLAR YAŞANDI

Saldırıda komşularını kurban veren Feride İbrahimova "Her gece bekliyorduk ki saldıracaklar, niye gece saldırıyorlar, niye korkup gece saldırıyorlar, niye gece uyuyanlara saldırıyorlar." dedi.

Akrabaları hain saldırıda şehit düşen Seyyare Sadıkova ise, "Ermenilerin güçleri Azerbaycan ordusuna yetmiyor, bize yetiyor. Bizimkiler Ermeni vatandaşını vurmuyor ama Ermeniler uykusunda bizim bebelerimizi vuruyor. Bebeği anne kucağında uyurken vuruldu, hem komşum hem yakınımdı." diyerek ateş püskürdü.

CB YARDIMCISI HİKMET HACIYEV, YARIN DOĞUM GÜNÜ OLAN NİGAR ASGAROVA İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, enkaz altında can veren Nigar Asgarova'nın kimliğinin bulunduğu bildirdi. Yarın doğum günü olan şehit Nigar Asgarova'nın kimlik fotoğrafını paylaşan Hacıyev, "Ermenistan'ın Gence'ye SCUD füzesi saldırısı sonucunda, yıkım enkazı arasında genç Nigar Asgarova'nın kimlik kartı bulundu. Yarın onun doğum günüydü." dedi.