Rusya'dan beklediği desteği göremeyen Ermenistan, kendi vatandaşları tarafından bile yalnız bırakılıyor. Ermenistan güçlerinin, kendilerine ait olan Dağlık Karabağ topraklarını sonuna kadar korumaya yeminli Azerbaycan askerlerine karşı etkisiz olduğunu anlayan Ermenistan, sahadaki başarısızlığını saha dışı propagandalarla gizlemeye çalışıyor. 

En başından beri Azerbaycan'ın yanında olan Türkiye, kardeş ülkeye olan desteklerini asla geri çekmeyeceği konusunda net bir duruş sergilemişti. Azerbaycan'ın, kendisi gibi yalnız kalmasını isteyen Ermenistan ise Türkiye karşıtı bir video hazırlayarak ülkemizi savaş yanlısı gibi gösterdi.

ERMENİSTAN'IN SKANDAL TÜRKİYE VİDEOSU

Sahada hiçbir başarı gösteremeyen Ermenistan, karalama ve lobicilik faaliyetlerinden medet ummaya başladı. Bu bağlamda sosyal medya kullanıcıları için bir video hazırlayan Ermenistan, kendini komik duruma düşürdü. Videoyu gören Türk kullanıcılar, Ermenistan'la alay etti.

BEDAVADAN TÜRKİYE'NİN REKLAMINI YAPTILAR

Türkiye, yardıma ihtiyacı olana yardım eli uzatmasıyla tanınan bir ülke olduğundan pek çok ülkeyle yardım geçmişine sahip. Ermenistan ise çaresizlikten ne yapacağını şaşırınca Türkiye'nin yardım eli uzattığı ülkelerde savaş başlattığını iddia etti. Ancak bu iddialar, yalnızca Türkiye'nin diğer ülkelere olan yardımını gösteren bir nevi reklam oldu. Türkler, videoda gösterilen olayları Türkiye'nin başarısı olarak tanımladı.

Sosyal medya kullanıcıları, videonun arkasına Osmanlı Marşı koyarak, "Ne güzel ülkemizi tanıtmışlar." yazarak dalga geçtiler.