Dağlık Karabağ savaşında kardeş ülke Azerbaycan'a gereken bütün desteği veren Türkiye'ye karşı tavır alan Ermenistan'da, Türk ürünlerinin alımını altı aylığına yasaklamayı öngören karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Hatırlanacağı üzere Türkiye, Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan karşısında Azerbaycan'a büyük destek vermiş, savaş Azerbaycan'ın ezici üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

ERMENİSTAN, KARABAĞ SAVAŞINDA OLANLARI HAZMEDEMİYOR

Ermenistan hükümeti, Türkiye'nin ürettiği ürünlerin ülkeye girişinin yasaklanmasına ilişkin alınan kararın her şeyden önce güvenlik sebeplerinden ve Türkiye'nin, 27 Eylül 2020 tarihinde başlayan ve 44 gün sonra Azerbaycan zaferiyle sonuçlanan Karabağ savaşındaki rolünden ötürü alındığını vurguladı.

YASAK KARARI 6 AY SÜRECEK

Söz konusu karar şimdilik altı ay boyunca uygulanacak. Ermenistan hükümetine göre bu yasak, ürünlerin ithal edilmesi yoluyla Ermenistan'a sızmaya çalışan düşman ülkeye engel olacak.

Dağlık Karabağ savaşında neler oldu?

Eylül ayı sonunda Dağlık Karabağ'daki çatışmaların fitilini ateşleyen hamle Ermenistan'dan geldi. Hain bir saldırıyla bardağı taşıran Ermenistan'a karşılık vermek üzere seferberlik ilan etti. Türkiye, bu savaş süresince açık olarak Azerbaycan'ın yanında saf tuttuğunu beyan etti. 44 gün süren çatışmaların ardından Ermenistan yenildi, Karabağ, Azerbaycan'a teslim edildi. Rusya, bu süreçte arabulucu olarak rol oynadı.

Paşinyan ülkesinde hain olarak ilan edildi

Hezimetin ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, uzun süre insan içine çıkmadı. Geçtiğimiz hafta ilk kez halk arasına karışan Paşinyan, Karabağ savaşında hayatını kaybeden askerler için düzenlenen ayin töreni için gittiği kiliseden papaz tarafından kovuldu. Ülkesinde hain olarak ilan edilen Paşinyan'ın istifası istendi.