Dağlık Karabağ bölgesindeki savaş Ermenistan'ın bozguna uğramasıyla son buldu. Azerbaycan, dünyayı titreten bir zaferle haklı olan davasını kazanmayı başardı. Yeni Dağlık Karabağ haritası belirlendi; Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında ortak bir bildirge imzalandı. Ateşkesin ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan sırra kadem bastı. Dağlık Karabağ'daki yenilgiyi kabul etmeyen Ermeni halkı ise ayaklanarak hükümet binasını bastı. Peki tüm bunlar olurken Paşinyan neredeydi?

Muhalif partilerden ültimatom

Başkent Erivan'da ayaklanan protestocular önce Özgürlük Meydanı'nda bir araya geldi. Başbakan Paşinyan'ın Azerbaycan'a karşı yenilgiyi kabul etmesine büyük tepki gösteren protestocular hükümeti istifaya davet etmekle kalmayıp hükümet binasını bastı, hatta Paşinyan'ın evi bile yağmalandı. Bununla birlikte muhalefet partileri, Başbakan Paşinyan'ın istifa etmesi için dün gece yarısına kadar süre tanıyarak ültimatom verdi.

Ermenistan'da iç savaş çıkabilir

Yüksek Konsey Temsilcisi İşhan Sagatelyan, hükümete muhalif olarak gösterilerde konuşma yaptı. Konuşmasında Ulusal Kurtuluş Komitesi'ni oluşturduklarını duyuran Sagatelyan, Ermenistan'daki gösterilerin sonunun iç savaşla bitebileceğini ileri sürdü.