Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtarmaya çalıştığı mevziilerde çatışmalar devam ediyor. Bu bağlamda kardeş ülke bir süre önce Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA'larını temin etmiş, karşı atak stratejisi olarak kullandıkları SİHA'lar ile Ermenistan güçlerine çok ağır bir darbe indirmişti.

SİHA'lar, Ermenistan safhındaki Rus üretimi hava savunma sistemlerinden ağır silahlara, askerlerden askeri merkezlere kadar tek tek imha ediyor. Neye uğradığını şaşıran Ermenistan güçleri ise Karabağ'dan kaçmaya başlıyor.

 

ERMENİSTAN'IN VERDİĞİ KAYIPLAR LİSTESİ

Azerbaycan'ın yeni üsler inşaa ederek Ermenistan güçleri bünyesindeki pek çok askeri teçhizatın imha edildiğini duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 27 Eylül'den 2 Ekim'e kadar imha edilmiş askeri teçhizat listesini yayınladı. 

Listeye göre Azerbaycan, Ermenistan'a ait, 7 mühimmat deposu, 30 tank ve diğer zırhlı araçları, 38 hava savunma cihazı, 250 topçu parçası, roketatar, havan, 10 komuta-kontrol ve komuta gözlem noktası, 130'dan fazla araç ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sistemini imha etti.