Ermenistan'ın Azerbaycan'daki sivil yerleşkeleri hedef almasıyla başlayan çatışmalar, geçtiğimiz gece boyunca da sürdürüldü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni ordusunun kaybettiği  Fuzuli-Cebrail ve Ağdere-Terter yönlerindeki bölgeleri geri almak için saldırdıklarını, ancak bu saldırıların Azerbaycan ordusu tarafından geri püskürtüldüğünü belirtti.

 

TOPÇU BATARYASI İMHA EDİLDİ

Bakanlıktan gelen açıklamada, gece boyu süren çatışmalarda Ermenistan güçlerine ait, Ağdere yönündeki Madagiz bölgesinden hareket eden zırhlı araç konvoyu ve onlara destek veren topçu bataryasının Azerbaycan Hava Kuvvetleri ve kara birlikleri tarafından imha edildiği bildirildi.

1 tank ve 1 araç imha edildi

Ermenilere ait 1 tank ve 1 araç, sabah saatlerinde Fuzuli-Cebrail yönünde imha edilirken 10 askerin de etkisiz hale getirildiği belirtildi. Çatışmaların devam ettiği bölgede ağır kayıplar veren Ermeni güçleri geri çekilmeye zorlandı.

BÖLGEYİ İŞGALDEN KURTARMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Fuzuli kentinin Ermenistan güçlerinden arındırılması için başlatılan operasyon devam ediyor. Bu bağlamda yine sabah saatlerinde Ermenistan'a ait 4 tank da imha edilirken, Ermenistan ordusunun Daşkesen ilini top atışına tuttuğu ve Azerbaycan güçlerinin önlem alıp karşılık vereceği de bildirildi.