Şu ana kadar gerçekleşen çatışmalarda Ermenistan büyük kayıplar verdi. 2 milyar dolardan fazla zayiat alan Ermenistan ordusundan bir komutanın öldüğü, bir tabur komutanının ise izinin bulunamadığı öğrenildi. Ermeni askerler bir bir mevzilerini terk etmeye başlarken Azerbaycan ordusu, 30 yıllık Dağlık Karabağ hasretini gidermek için başlattığı harekatları büyük bir kararlılıkla sürdürüyor.

ERMENİ ORDUSUNDA AĞIR KAYIPLAR

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan ordusunun yeraltı sığınağını patlattı. Bu bağlamda Ermenistan ordusu büyük darbe aldı. Önemli can kayıplarının olduğu patlamada Ermeni Kurmay Başkanı'nın öldüğü kaydedilirken, 3. tabur komutanının da kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

Ermeni askerler savaşmaktan kaçıyor

Değerli komutanlarını kaybeden Ermeni askerlerinin 1. taburdaki bir bölüğünde bulunan personellerin savaşmak istemediği, cepheye girmeye sıcak bakmadıkları öğrenildi. 543. alaya açılan ateş sonrasında alay komutanı yaralanırken yardımcısı öldürüldü. Savaşa girmek istemeyen 1. taburun komutan ve komutan yardımcısı, ayrıca havan topu bölüğü komutanları da öldürüldü.

 

Azerbaycan'ın ilerleyişi devam ediyor

Dağlık Karabağ bölgesindeki haklı davası için neredeyse bir aydır mücadele eden Azerbaycan ordusu, bölgedeki tüm cephelerde çatışmaya devam ediyor. Söz konusu çatışmalarda durumun Azerbaycan lehine olduğu, bölgelerin bir bir Azerbaycan ordusunun kontrolü altına girdiği belirtildi.