Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki gerilim sekiz gündür devam ediyor. Söz konusu süre boyunca büyük bir kararlılıkla savaşan Azerbaycan askerleri, gerek Ermenistan askerlerine, gerekse askerlerin askeri teçhizatlarına büyük hasar vererek Ermenistan güçlerini geri püskürtmeyi bildi.

Azerbaycan askerlerinin başarısı karşısında ne yapacağını bilemeyen Ermenistan, çareyi yeniden sivil halka saldırmakta buldu. Dün Gence şehrine bir saldırı gerçekleştiren Ermenistan, burada yaşayan yaşlı Ermeni kadını da vurdu. Yaşlı kadın, Azerbaycan askerleri tarafından kurtarıldı.

KENDİ TOPRAKLARI NEYLERİNE YETMİYOR?

Gence şehrinde ikamet eden bir Ermeni kadın, kendi ülkesinin askerleri tarafından hedef alınınca Azerbaycan askerleri kadını ve diğer sivilleri kurtarmak üzere harekete geçti. Azerbaycan askerleri tarafından son anda kurtarılan yaşlı Ermeni kadın, Ermenistan'ın Karabağ topraklarından çekilmesi gerektiğini belirtti.

Kadının sözlerinde şu ifadeler yer aldı:

Ben böyle şeylere karşıyım. Onlar ne istiyor bizden? Öyle değil mi? Onların kendi toprakları var, öyle değil mi? Yaşasınlar kendi topraklarında. Yine gelip ne istiyorlar? Karabağ bizimdir, Karabağ bizimdir diyorlar. Ben bizden uzak durmalarını istiyorum. Bizimle işleri olmasın. Bizim topraklarımızdan çekip gitsinler. Bizim topraklarımızı boşaltsınlar!

AZERBAYCAN ORDUSU ERMENİSTAN'DAN GÜÇLÜ

Karabağ'ın başkenti olarak sunulan Hankendi'yi terk eden Nahşun Gregoryan adlı başka bir Ermeni kadın ise şu ifadeleri kullandı:

"Ermeni askerler zorla ölüme gönderiyorlar, onları ön cepheye göndermemeliler. Kimin için muhabere ediliyor, niye gençler cepheye gönderiliyor? Azerbaycan ordusu bizden çok daha güçlü."