Uzun yıllar boyunca Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ, 30 yıl sonra Azerbaycan'ın himayesine girdi. Mağlubiyeti kabullenemeyen Ermeni halkı ise, savaşın kaybedilmesinden ötürü halen öfkeli. Ermeni halkı, mağlubiyetin sebebi olarak Rus silahlarını gösterdi.

İHA'LARA KARŞI BAŞARISIZ OLDU

Ermeni vatandaşlar, sosyal medya platformlarında ve forumlarda, Rus silahlarını sert sözlerle eleştirdi. Ermeniler, Rus hava savunma sistemlerinin, Azerbaycan tarafından kullanılan insansız hava araçlarına (İHA) karşı hiçbir etkisi olmadığını beyan etti.

SU-30 SAVAŞ UÇAKLARI DA ETKİSİZ ELEMANDI

İnternet üzerinde Dağlık Karabağ yenilgisinin faturasını Rusya'ya kesen Ermeni halkı, savaşta kullanılan Su-30 uçaklarıyla İskender füzelerinin de cephe hattındaki çatışmalarda hiçbir başarı gösteremediğine dikkat çekerek Rusya'yı çok ağır bir şekilde eleştirdi.

RUS SAVUNMA SİSTEMLERİ 4 GÜN ZOR DAYANDI

Azerbaycan ordusu, savaş boyunca Türkiye'den temin edilen İHA ve SİHA'lardan çok yararlandı. Adeta savaşa yön veren TB-2 Bayraktar İHA ve SİHA'lar, Ermeni ordusunun bozguna uğratılmasında büyük rol oynadı. Gelen bilgilere göre, Ermenistan'ın Rusya'dan temin ettiği hava savunma sistemleri, SİHA'lara karşı yalnızca 4 gün dayanabildi.