27 Eylül 2020 tarihinde başlayan Dağlık Karabağ krizi geçtiğimiz geceden itibaren sona erdi. Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki haklı mücadelesini ezici bir üstünlükle kazandı. 300 civarında yerleşim yeri Azerbaycan ordusu tarafından kurtarılırken Ermenistan ordusu büyük bir bozguna uğradı. Geçtiğimiz akşam Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan'ın imzaladığı ortak bildiri ile Karabağ resmi olarak Azerbaycan'a bırakıldı.

Ermenistan halkı ayaklandı!

Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a bırakılması, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da büyük etki sahibi oldu. Bu yenilgiyi kabullenemeyen Ermenistan halkı sokaklara dökülerek hükümet binasına baskın yaptı. Eylemciler hükümet binasının camlarını bir bir kırıp içeri girdi.

Karabağ'daki yenilgiyi kabullenemediler

Ermeni halkı hükümet binasına girmekle kalmayarak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın makam odasını da bastı. Ermenistan ve Başbakan Paşiyan'ın aleyhine sloganların yükseldiği gecede Paşinyan'ın Azerbaycan'ın galibiyetini kabul etmesini hazmedemeyen Ermeni halkı, Paşinyan'ı istifaya çağırdı.

Paşinyan'ın başka çaresi kalmamıştı

Ermenistan ordusu sahada her daim Azerbaycan'ın gazabına uğradı. 300 civarında yerleşim yerinin kurtarılması Ermenistan ordusunun belini bükünce geçtiğimiz gece Facebook'tan açıklama yapan Paşinyan, yenilgiyi kabul ettiğini açıkladı. Hem kendisi hem de ülke için zor bir karar aldığını söyleyen Paşinyan, başka çaresi kalmadığını da dile getirdi.