Bebek katili Ermenistan'ın çirkin oyunları bir bir gün yüzüne çıkıyor. Gelen bilgilere göre Ermenistan, Azerbaycan'a ait askeri üniformayı cepheye sürdüğü PKK terör örgütü mensubu teröristlere giydirerek bir algı operasyonu yapıyor. Teröristler öldürüldüğü takdirde üzerindeki formalardan ötürü Azerbaycan'ın tarafındaymış gibi gösterebileceklerini düşünen Ermenistan kalleş bir savaş suçu işliyor. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Giray Saynur Derman ve Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Dr. Asıf Kurban ise, Ermenistan'ın bu sözde politikalarını değerlendirdi.

ERMENİSTAN, RUSYA VE FRANSA'NIN DESTEĞİNİ ALIYOR

Ermenistan tüm insani ateşkes kararlarını daha ilk dakikalardan ihlal etmişti. Derman, Ermenistan'ın bu saldırılarının Rusya ve Batı ülkelerinin desteklediğini, söz konusu ülkelerin arasında özellikle Fransa'nın yer aldığını belirtti. Ermenistan'ın sivillere saldırmasının bir savaş suçu olduğunu belirten Derman, Ermenistan'ı destekleyen Rusya'nın Hazar enerji havzasında pay sahibi ve Avrupa Birliği'nin (AB) gaz tedarikçisi olan Azerbaycan'ı düşman olarak karşısına almak istemediğine de dikkat çekti.

Ermenistan, terörist gruplarını cepheye gönderiyor

Kurban ise açıklamalarında Ermenistan'ın bir terör devleti haline geldiğine vurgu yaptı. Cepheye PKK ve YPG terör örgütü mensubu terörist gruplarını, Azerbaycan üniforması giydirerek sürdüklerini ifade eden Kurban, bu olayın amacını şöyle anlattı: Çatışma sonucu bu terörist ölseydi, bu fotoğraf üzerinden Azerbaycan terörist grupları bölgeye getiriyor yalanına başvuracaklardı. Dünya kamuoyunu yanıltma girişimleri de bir bir deşifre oluyor.

Fransa AGİT grubundan çekilmelidir

Ermenistan ekonomisinin bitik durumda olduğunu ifade eden Kurban, Ermeni ordusunun cephede kullandığı silahların oldukça üst düzey olduğunu; çökük ekonomi ile bu silahların temin edilmesinin imkansız olduğunu dile getirdi. Ülkeye destek getiren AGİT Minsk grubundaki Fransa'nın gruptan çekilmesi gerektiğini söyleyen Kurban, Azerbaycan ordusunun başarılı bir şekilde ilerleyeceğini ve sonunda zaferle döneceğini de belirtti.