Yerel saatle sabah saat 08:00'da başlayan insani ateşkesi de hiç düşünmeden bozan Ermenistan, kirli propaganda çalışmalarına devam ediyor. Cephede Azerbaycan'ın başarısıyla tir tir tireyen Ermenistan, çatışmalar boyunca tüm ülkelerin kapısını çalmış, ancak kapılar suratına kapatılınca ne yapacağını şaşırmıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan son çare olarak Hindistan'a sığınmaya çalışıyor. 

Hint basınından Wion News kanalına konuşan Paşinyan, Türkiye'nin çatışma bölgesine terörist ve paralı asker soktuğuna ilişkin alçak bir yalan ortaya attı.

'ULUSLARASI TOPLUM TEHDİT ALTINDA'

Bu kez Hindistan'a ağlayan Paşinyan, uluslararası toplumun Karabağ'ın varoluşsal tehdidi altında olduğunu ileri sürerek Hindistan'ın da bu toplum içinde varolduğunu, bu tehdidi görmek zorunda olduğunu ileri sürdü.

Ateşkesi bozmadıklarını söyledi

Paşinyan, insani ateşkesi üç kez bozmalarına rağmen pişkin bir yalan söyleyerek ateşkese saygı gösterdiklerini, Azerbaycan'ın ise ateşkesi hiçe saydığını söyledi. 

Türkiye çatışma bölgesine paralı asker ve terörist sokuyor yalanı

Yalanlarının ardı arkası gelmeyen Paşinyan, Türkiye ile ilgili küstah bir yalan daha söyledi. Çatışmaların en başından bu yana Azerbaycan'ın yanında saf tutan Türkiye'nin çatışma bölgesine paralı asker ve terörist getirdiğini söyleyen Paşinyan, skandal bir yalana daha imza attı.

Pakistan'dan da paralı askerler geliyor

En büyük ustalığı olan yalancılığı sürdüren Paşinyan, Karabağ'daki savaşta Pakistan'dan da paralı askerlerin geldiği bilgisinin taraflarına ulaştığını iddia etti.