Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan topraklarını 30 yıldır işgal ederek halkı dönem dönem rahatsız eden Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, son açıklamalarında yine yalan ve iftiralara sarılarak Türkiye hakkında küstah ifadeler kullandı. Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesine saldırması için AzerbaycanAnkara'nın ikna ettiği yalanıyla ortalığı karıştırmaya çalıştı.

PAŞİNYAN: KARABAĞ AZERBAYCAN'IN PARÇASI DEĞİLDİR

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ bölgesinin hiçbir zaman Azerbaycan'ın bir parçası olmadığını ve Azerbaycan'ın toprak üzerindeki sahiplik iddialarının uluslararası hukukta yeri olmadığını vurgulayarak, "Soykırımı önleyin ve Karabağ'ı tanıyın." dedi.

 

'AZERBAYCAN'I İKNA EDEN ANKARA' YALANI

Bir diğer açıklamasında Türkiye'nin cihatçıları Dağlık Karabağ bölgesinde savaştırdığına ilişkin yeniden yalanlara sarılan Paşinya, Türkiye'nin; Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ bölgesine saldırması için ikna ettiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin; Doğu Akdeniz, Libya, Irak ve Suriye bölgelerinde yayılma amacı olduğunu söyleyen Paşinyan, Güney Kafkasya'da da yayılmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Ateşkes görüşmeleri sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın çatışmaları durdurmasını istemediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN'DAN GÜLÜNÇ PKK İTİRAFI

Bugün bir röportaj veren Paşinyan, Türkiye'yi Kuzey Doğu ve Güney Doğu'da durduran son engelin Ermenistan olduğunu söyleyerek kendini gülünç duruma düşürdüü. Bu açıklamayla Ermenistan ve PKK terör örgütün arasındaki ciddi bağın ortaya koyulduğu iddia edildi.