Başkent ilimize Ermenistan'la ilgili son gelişmeleri aktaran bir rapor geldi. Durum raporuna göre Başbakan Nikol Paşinyan, halkın güvenini kaybetmekle kalmayıp attığı yanlış adımlarla kendini hem ülkesine, hem de dünyaya rezil etti. Ermenistan'da vatandaşlar, Başbakan Paşinyan'a duydukları güveni kaybetti. İşte rapora ilişkin önemli detaylar...

TÜRKLER BİZİ KESMEK İSTİYOR

Ne yapacağını bilemeyen Paşinyan, kamuoyunu tedirgin etmeye çalışarak, "Türkler bizi 100 yıl önce kesti. Şimdi de kesmek istiyor." sözleriyle propaganda yapma çabasına başlasa da kendisini kimse ciddiye almadı. Öte yandan Paşinyan, beklediğinin aksine dış dünyadan da destek görmedi.

ESKİ CUMHURBAŞKANINA DOĞUM GÜNÜ TEBRİĞİ

Tüm siyasi rakiplerini parmaklıkların arkasına gönderen Paşinyan'ın ekonomik ve siyasal anlamda köşeye sıkışmasıyla Azerbaycan'ı hedef göstermeye başlamasına dikkat çeken raporda, Rusya'nın; Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmaların başlamasından 4 gün sonra devreye girmesinin de dikkat çekici olduğu belirtildi.

Raporda, Rusya'nın da Paşinyan'a destek vermeye yanaşmadığı, hatta Başbakan Paşinyan tarafından hapse atıldıktan sonra kefaletle serbest kalan eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'a doğum günü tebrik mesajı gönderdiği öğrenildi.

ESNAF, BOYKOT TEKLİFİNİ REDDETTİ

Geçtiğimiz gün Ermenistan'da ilan edilen boykot kampanyası ile bazı büyük süpermarket zincirleri, Türk mallarını raflardan indirmişti. Ancak ülkedeki irili ufaklık 60 bin esnaf bu boykota, "Batarız" diyerek karşı çıktı. Ermenistan'ın tüm hafif sanayi ürünlerinin Türkiye'den geldiğini hatırlatan işletmeciler, bu tarz bir boykot kampanyasının ekonomiye zarar vereceğini söylediler.

Boykot olursa 60 bin girişimci işsiz kalacak

Ermenistan Ticaret Odası Başkanı Vagram Mirakyan, böyle bir boykotun tek gecede gerçekleştirilemeyeceğinin altını çizerek, "Ülkemizde 80 bin irili ufaklı özel girişimci mevcut. Bunlardan 60 bini genelde Türk ham madde ve hazır ürünleriyle çalışıyor. Bir gecede tüm Türk mallarını boykot edelim dersek bu 60 bin girişimci işsiz kalır." dedi.