Ermenistan, 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan ile giriştiği Dağlık Karabağ Savaşı'ndan büyük bir mağlubiyetle ayrıldı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, uzun zaman boyunca istifa etmemek için dirense de, halk tarafından hain olarak ilan edilince istifa etmekten başka çaresi olmadığını anladı. Son gelen bilgilere göre Paşiynan, halkın kararı doğrultusunda istifa etmeye hazır olduğunu duyurdu.

HAİN İLAN EDİLDİ

Dağlık Karabağ hezimeti sonrasında insan içine çıkamayan Nikol Paşinyan'ın istifası istendi. Muhalefet, Paşinyan'ın istifa etmesi için ültimatom yayınlarken, Erivan halkı ayaklanarak hükümet binasını ve Paşinyan'ın konutunu bastı. Ülke genelinde Başbakan Paşinyan bir hain olarak ilan edildi.

PAPAZ BİLE PAŞİNYAN'I KİLİSEDEN KOVDU

Yakın zamanda ilk defa halk arasına karışan Paşinyan, Dağlık Karabağ Savaşı'nda yaşamını yitiren askerler için düzenlenen ayine katılım göstermek istedi. Ancak kilisede elini uzattığı papaz, kendisinin elini reddetmekle kalmayıp, Paşinyan'ı kiliseden kovdu. Paşinyan yanındaki korumalara seslenerek "Gidiyoruz." dedi.

Halk isteyince istifa edeceğini açıkladı

Ülkedeki protestoların her gün artması sonucunda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, halkın isteği doğrultusunda istifa etmeye hazır olduğunu duyurdu. Paşinyan, "Sadece halkın kararı sonucunda başbakanlık görevimi bırakacağım." ifadelerini kullandı.