Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 44 gün süren Dağlık Karabağ savaşını kaybetti. Azerbaycan, büyük bir zaferle 30 senedir hasretini çektiği topraklarına kavuştu. Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ortak bildiri ile bölgede ateşkes ilan edildi ve Rus barış güçlerinin 5 yıl boyunca bölgenin güvenliğinden sorumlu olmasına karar verildi. Anlaşma imzalandıktan sonra Paşinyan ortadan kayboldu. Erivan halkı, hükümet karşıtı protestolara başladı. Azerbaycan ile barış anlaşması imzalayan Paşinyan, "hain" olarak ilan edilirken, ortalarda gözükmeyen başbakanın bir sığınakta olduğu iddia edildi.

PAŞİNYAN'IN İSTİFASI İSTENİYOR

Ermeni halkı, Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan'a teslim edilmesini kabul eden Başbakan Paşinyan'a öfke kustu. Anlaşmanın imzalandığı gün halk sokaklara döküldü. Erivan'daki hükümet binası basıldı, üstüne Paşiyan'a ait bir konuta giren öfkeli halk konutu yağmaladı. Bütün bunlar olurken Başbakan Paşinyan sırra kadem basmıştı. Halk ve muhalefet partileri, Paşinyan'ı istifaya çağırdı.

ERMENİSTAN BAŞBAKANI NEREDE SAKLANIYOR?

Ermenistan gündeminde "Paşinyan nerede?" sorusu yer alıyor. Ermeni basınından bir gazete, bu başlıkla yayınladığı bir haberde Paşinyan'ın kızları Shushan ve Maryam'ın bir hafta önce Kanada'ya gittiği iddiası öne sürüldü. Paşinyan'ın eşi ise (Anna Hakobyan) geçen hafta Dağlık Karabağ bölgesine gitmiş, buradaki askerlere moral verdikten sonra Erivan'a geri dönmüştü. 

Paşinyan geçtiğimiz gün bir canlı yayın yaptı. Yayın yapılan odanın yüksek tavanlı ve eşyasız olduğu gözlerden kaçmadı. Bu da Paşinyan'ın şu an bir sığınakta saklandığı ihtimalini kuvvetlendirdi. Ayrıca haberde yer alan bir diğer iddiaya göre bu sığınak, Başbakanlık konutundaki sığınak da olabilir.