Dağlık Karabağ'da başarılı bir şekilde ilerlemeye devam eden Azerbaycan kuvvetleri, Ermeni güçlerini bir kez daha bozguna uğrattı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre cephe hattındaki çatışmaların sonucunda Ermenistan ordusu bazı bölümlerde ağır kayıplar vererek geri çekildi.

Ermenistan ateş açtı

Ermenistan ordusundan askeri personeller geçtiğimiz gün sabah ve gece saatlerinde Azerbaycan ordusunun mevzi ve yerleşim yerlerine ateş açtı. Hocavend, Ağdere, Kubatlı ve Ağdam istikametlerinde devam eden çatışmalarda Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermeni askerlere ağır darbe indirdi.

Ermenistan cephesinde durumlar gergin

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait 1 D-30 obüs, 1 T-72 tank ve 1 havan topu takımını, ayrıca mühimmatla doldurulmuş gibr kamyonu imha etti. Erivan yönetimi ise geçtiğimiz gün Stepanakert bölgesinde Azerbaycan ordusunun İHA'larını vurduğunu açıklamıştı. 

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan tarafından yapılan açıklamaya göre Ermenistan'ın cephelerdeki durumu kötüye gidiyor. Cephelerde durumun gergin olduğu belirtiliyor.