Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri her gün yeni bir zafer kazanarak mutlu sona yaklaşırken hezimete uğrayan Ermenistan askerleri ise kaçacak delik arıyor. Dağlık Karabağ bölgesinin en stratejik noktası olan Suşa'yı tamamen kontrol altına almak üzere olan Azerbaycan, şu ana kadar Cebrail ve Zengilan'da bulunan 130'dan fazla köyü Ermenistan'ın varlığından temizleyerek Azerbaycan bayrağını göğe yükseltti. Gelen son bilgilere göre Azerbaycan Suşa'nın kontrolünü kazanmaya çok yakın. Ermenistan ordusundaki askerler ise toplu halde firar ediyor. 

ERMENİSTAN'IN 5 İHA'SI İMHA EDİLDİ

Ağdere, Fuzuli, Cebrail, Gubadlı ve Hadrut bölgelerinde operasyonların gece boyunca yoğun bir şekilde devam etmesi sonucunda Ermeni askerlerin cepheyi bir bir terk etmeye başladığı öğrenildi. Disiplinsiz olduğu bilinen Ermenistan ordusu dağılırken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise; Ermenistan'a ait 5 İHA imha edildi. İHA'ların ikisi teknik araçlar vasıtasıyla indirildi, üçü ise düşürüldü.

PKK terör örgütü Ermenistan'ın yanında

Azerbaycan'ın esir aldığı Albert Mikaelyan adlı bir Ermeni asker, kendi ordularında Kürt asıllı PKK'lı terör örgütü mensuplarının da yer aldığını ileri sürdü. Bunların paralı asker olduğunu ve 600 dolarlık bir maaş aldıklarını belirten asker, söz konusu paralı askerlerin yalnızca kendi dillerinde konuşarak kışla içinde belli gruplar halinde dolaştıklarını ve yerel koşulları öğrenerek savaşa hazır hale geldiklerini söyledi.