Ermenistan ordusu, Dağlık Karabağ bölgesindeki her cepheden bozguna uğramış halde geri dönüyor. Bu sebeple ordusunda terör örgütü mensubu teröristleri paralı asker olarak kullanan Ermenistan'a yeni bir darbe Azerbaycan'dan geldi. Azerbaycan, savaş ve insanlık suçu işleyen Ermenistan'daki ordunun içinde "VoMa" adıyla yapılanan terörist grubuna yönelik soruşturma başlattı. 

Azerbaycan topraklarında terör eylemi yapıyorlar

Konuya ilişkin açıklama yapan Azerbaycan Başsavcılığı, "VoMa" isimli terör örgütü yapılanmasının Ermeni Vladimir Vartanov tarafından kurulduğunu, şahsın bu örgüt altında farklı milliyetlerden kişileri topladığını, bu kişilerden oluşan bir tabur kurarak tabur üyelerini terör eylemleri yapmak için eğittiğini ifade etti. Vartanov'un eğittiği teröristlerin, Azerbaycan'a ait, hali hazırda işgal altında bulunan topraklarda terör eylemi gerçekleştirdikleri belirtildi.

Ermenistan safhındaki teröristler sivillere de saldırıyor

Paralı asker olarak Ermeni ordusunda yer alan söz konusu terör örgütü mensuplarının, Azerbaycan ordusunda bulunan askerlere olduğu kadar Azerbaycanlı sivil vatandaşlara da saldırdığı ifade edildi.