Azerbaycan ve Ermenistan cephe hattından gelen görüntüler kan dondurdu. ATV haber ekibi tarafından çekilen görüntülerde Ermeni askerlerin kaçmamaları için araçlara ve cepheye zincirlendikleri görüldü. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada Hadrut bölgesindeki Ermeni askerlerinin ciddi derecede yiyecek ve yakıt sıkıntısı çektiğini belirtmiş, askerlerin mevzileri geride bırakıp kaçmaya başladıklarını bildirmişti. 

KAÇMAYA MEYİLLİ ASKERLERE ZİNCİR ZULMÜ

Mevzilere kelepçelenen veya zincirlenen Ermeni askerlerinin kan donduran görüntüleri geçtiğimiz gün sosyal medyada da yayılmıştı. O görüntüler kamuoyundan büyük tepki görmüştü. Görüntüleri çeken Azerbaycan askeri ise, "Alçağın ayağını bağlamışlar, kaçmayasın! Şerefsizler." ifadelerini kullanmıştı.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Karabağ'ı işgalden kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çatışmaların 9. gününe giriş yapılırken genel duruma bakıldığında Azerbaycan kuvvetlerinin, Ermenistan'a ait pek çok askeri teçhizatı, bir füze sistemi de dahil olmak üzere imha ettiği görülüyor. Aliyev, topraklar tamamen işgalden arınıncaya kadar operasyonların devam edeceğini bildirdi.