Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Görüşmelerin hayırlı olacağı inancındayız. Türk Yunan ilişkilerindeki sorunları ele aldık. Sorunlarımızı uluslararası hukuk çerçevesinde çözmek istiyoruz. Yunanistan ile terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Komşumuz ve NATO müttefikimiz Yunanistan'dan beklentilerimizi paylaştık. İlişkilerimizdeki olumlu atmosferin Yunanistan'daki Türk soydaşlarımızın haklarına katkı sağlamasına bekliyoruz.

Yapıcı ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Sorunları uluslararası hakkaniyetle çözebiliriz. Kıbrıs sorununu adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması mühimdir. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 10 milyar dolara çıkarmak için çalışıyoruz. 

Uluslararası toplum Gazze'deki katliam karşısında sesini artık daha gür çıkarmalı. Tüm vicdanlı insanları bir kez daha saygıyla selamlıyoruz. Filistinli kardeşlerimiz adına sayın Başbakan'a teşekkürlerimi iletiyorum. Filistin devletini tanımaya yönelik diplomatik temasları yürütmeye devam edeceğiz.

Görüş ayrılıklarına rağmen diyalog kanallarını Yunanistan ile açık tutuyoruz. Burada bir hususu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Türkiye kültürel mirasın korunması açısından örnek bir ülkedir. Kariye Camii'ni titiz bir restorasyon çalışması sonrası yeniden ibadete açtık. UNESCO kültür varlığı olan her bir eserin korunmasına büyük önem veriyoruz. Kariye Camisi de yeni kimliği ile herkesin ziyaretine açıktır.  

Miçotakis'in sözleri şu şekilde:

"Öncelikle olağanüstü misafirperverliğiniz için size müteşekkirim. İki komşu olarak aramızdaki anlayış devamlı daha olumlu bir şekilde gelişiyor. "