Beyninde bulunan tümör sebebiyle hastanede yaşam savaşı veren Mesut Yılmaz bugün hayatını kaybetti. 1997'den 1999'a kadar başbakanlık görevini sürdüren ve  Anavatan Partisi Genel Başkanı olarak görev yapan Mesut Yılmaz 72 yaşında vefat etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesut Yılmaz için taziyelerini gönderdi.

Erdoğan'ın taziye mesajı

Başkan Erdoğan, Mesut Yılmaz'ın ailesine ve eşine başsağlığı diledi. Erdoğan, "Allah taksiratını affetsin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca Mesut Yılmaz'ın eşini arayıp başsağlığı dilediğini, Yılmaz'ın cenazesinin Marmara İlahiyat veya Çamlıca Camii'nde gerçekleştirilebileceğini söyledi.

AKM ve Taksim Camii açılış tarihi belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve hali hazırda inşaası gerçekleşen Taksim Camii ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Başkan Erdoğan, Taksim Camii'nin Ramazan ayına kadar yetişebileceğini vurguladı. AKM'nin ise 2021 Haziran ayı sonuna yetişmeye çalışacağını belirterek Kültür ve Turizm Bakanı'nın da bu konuda üstün gayretleri olduğuna dikkat çekti.