Türkiye demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alan 12 Eylül 1980 darbesinin 40. yılı için bugün Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda "Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu" düzenlenecek.

Başkan Erdoğan katılım gösterecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı programda konuşma yapacağı biliniyor. Erdoğan, yapacağı konuşmada önemli mesajlar verecek.

ADADAKİ İLK PROGRAM

Demokrasi ve Özgürlükler Adası 27 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı. Düzenlenecek olan "Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu", buradaki ilk program olacak.

Programın ilk oturumu "Türkiye'nin Demokrasi Tarihi ve Darbeler", ikinci oturumu "Türkiye'de Darbe Dönemi Yargılamaları ve Demokrasiye Etkileri" başlıklarını taşıyor.

DAVETLİLER LİSTESİ

Sempozyuma, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ın da davet edildi.