Kritik Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Toplantıda yeni tip koronavirüs (kovid-19) mücadelesi kapsamındaki tedbirler, uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime geçişle ilgili değerlendirmeler ve pandemi sürecinde alınan tedbirlerde halen kira ve elektirik gibi giderleri ödemek durumunda olan, fakat dükkanlarını daha geç açıp daha erken bir saatte kapatan esnaflara verilecek destekler de görüşülecek.

BAŞKAN ERDOĞAN ESNAFA MÜJDEYİ DUYURDU

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi süresince çiftçi ve esnafları asla unutmadıklarına dikkat çekerek kiralarda düzenleme yapacaklarını söylemişti. Kabine toplantısının ardından açıklama yapacağını söyleyen Erdoğan, esnafları rahatlatacak düzenlemeler yapacaklarının sinyalini verdi.

ESNAFA DESTEK PAKETİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

1- Kira ödemelerinin yanı sıra esnafların diğer faturaları da paket çerçevesinde olacak.

2- Borcun bir bölümü hibe şeklinde karşılanacak.

3- Verilecek destek miktarı, esnafa ait gelir kaybına göre belirlenecek.

4- Söz konusu uygulama, pandemi tedbirleri bitinceye kadar devam edecek.

FATURALARA İNDİRİM GELME İHTİMALİ DE VAR

Esnafa destek paketinin yanında elektrik, doğalgaz ve su faturalarında da indirim yapılabileceği ifade ediliyor. Ek olarak, bankacılık tarafında borç ötelenmesi, düşük faiz faktörüne sahip uzun vadeli kredi gibi seçeneklerin üstünde de durulduğu belirtiliyor.