Evlenme hazırlığı yapan 500 binden fazla çiftin uzun süredir beklediği müjdeli haber geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kabine toplantısının sonrasında geldi. Normalleşme takvimine alınan düğün salonları 1 Haziran itibariyle kapılarını aylar sonra ilk defa açarken, taleplerde ise patlama yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısının sonrasında 1 Haziran sonrası için duyurduğu normalleşme takviminde düğün salonlarının da yer alması koronavirüs nedeniyle düğünlerini erteleyen 500 binden fazla çiftin yüzünü güldürdü.

Tabi duyurulan karara sevinen yalnızca evlenecek çiftler olmadı. Başta düğün salonu işletmeleri olmak üzere bu alana iş yapıp hizmet yayınlayan çok sayıda sektörde de meydana çıkacak talebe yönelik hazırlıklar başladı.

AZAMİ 100 DAVETLİ OLACAK

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikah törenleri ve düğünlerle alakalı belirlenen bütün kurallara eksiksiz riayet edilmesi, masa ve sandalyeler arasında lüzumlu mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulmasının yanı sıra yiyecek ve içecek ikramının ise yapılmaması doğrultusunda karar alındı.

Azami 100 davetli ile sınırlandırılan düğünlerde kapalı alanlarda ise şahıs başı asgari 6 m² alan bırakılacak.

Nişan ve kına gibi etkinliklere ise 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.

AŞIRI YOĞUNLUK VAR: ACELE EDİN

Alınan karar doğrultusunda açık-kapalı ayrımının yapılmamasının da yerinde ve çok doğru bir karar olduğunu da ifade eden Dönmez, ertelenen düğünlerle birlikte aşırı derecede bir yoğunluk ve talep olduğunu sözlerine ekleyerek düğün yapacaklara elini çabuk tutarak sözleşmelerini bir an önce yapmaları yönünde çağrıda bulundu.