Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada 41 arkadaşımızı şehit verdik. Diyarbakır ziyaretimizi iptal edip Bartın'a gittik ve yerinde inceleme yaptık. Şehitlerimizin ailelerini ziyaret ettik. Ülkemizin bir daha böyle felaketlere maruz kalmaması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bartın'daki benzeri kazaların önüne geçmek için atacağımız adımlar arasında bölgede bir meslek lisesi açmakta var. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. 20 bin muhtarımızın katılımıyla Muhtarlar Evi açılışımızı gerçekleştirdik.

AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLER

Perşembe günü Azerbaycan'a giderek havalimanı açılışını yaptık. Vatan savaşı sonrasında Azerbaycan ile seviyelerimizi başka bir seviyeye çıkardık. Azerbaycan'ın azat olan topraklarında rekor şekilde inşa edilen havalimanlarını bölgenin kalkınması için stratejik adımlar olarak görüyoruz. Bölgedeki mayınları temizleme kararı da aldık. 3'lü formatlarda ticaret alanlarındaki ufkumuzu genişletecek çalışmalar yürütüyoruz.

Azerbaycan ile orta vadede daha neler yapabileceğimizin tahayyülünü vatandaşlarımıza bırakıyoruz.

Azerbaycan'da kaza yapan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'a şifalar diliyorum.

DİYARBAKIR VE MALATYA MİTİNGLERİ

Cumartesi günü Malatya'da dolu bir gün geçirdik, 60 bin kişinin katıldığı bu açılış töreni coşku doluydu. Gece Malatya'da kaldıktan sonra ertesi gün Diyarbakır ziyaretimizi yaptık. Diyarbakır'da yine resmi rakamlarla 70 bin kişinin katıldığı açılış töreni çok çok başka bir heyecana neden olmuştur. Bu vesileyle bölücü terör örgütünün çocuklarını kopardığı Diyarbakır anneleri ile de görüştüm.

Önümüzdeki günlerde de pek çok programla ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç dünyada olup bitenlerden bağımsız değildir. Her anlamda büyüyen, hak ve özgürlüklerini genişleten bir Türkiye için çalışıyoruz. Gelin Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edelim.

"SİZLERLE BİR MÜJDE PAYLAŞMAK İSTİYORUM"

İhtiyaçlar değiştikçe sosyal yardım programlarımızın içeriğini zenginleştirerek insanımızın yanında olduğumuzu gösterdik. Sosyal destek verilen kesimlerde, engellilerden yaşlılara, eşi vefat etmiş kadınlardan okul çağındaki çocuklara kadar uzanıyor. Elimizden fırsat varken gönülleri tamir etmek hem devleti yönetme sorumluluğumuzun hem de Müslüman olarak hassasiyetimizin gereğidir. Biz herkesin elinden tutmakla kalmadık, sosyal hizmet mantığımızı da değiştirdik. Ailenin tamamını koruyan çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bugün sizlerle yeni bir adımın müjdesini paylaşmak istiyorum.

Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik aile destek ve sosyal destek merkezlerimiz var. Buralarda kadınlarımızı üretken etmeye yönelik çalışmalar sürüyor. Aile yapımızı yıkmaya yönelik aldığımız tedbirleri bu merkezlerimizi güçlendirerek engelleyeceğiz. Aile destek merkezlerimizi 656'ya sosyal destek merkezlerimizi 116'ya çıkartıyoruz. Önceliği Doğu ve Güney Doğu Anadolu'ya vereceğiz.

TTB BAŞKANINA TEPKİ

TTB başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Böyle bir şahsın adı Türk’le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum.

Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırması talimatı verdik. Terör örgütü destekçileri buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız.