Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım 2020'de ABD'de düzenlenen başkanlık seçimlerinde rakibi Demokrat Joe Biden'a karşı mağlup olan Donald Trump'a, başkan olarak görev yaptığı 4 sene boyunca Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gösterdiği kararlı ve samimi vizyon için teşekkürlerini iletti.

Erdoğan'dan Trump'a teşekkür mesajı

Mesajında öncelikli olarak ABD seçimlerinin, Türkiye'nin dostu olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) halkına hayrılı olmasını dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi sonuçlar ne olursa olsun, Trump'ın başkan olduğu son 4 yılda Türkiye ile ABD arasındaki ilişkinin ortak değer ve çıkarlar temelinde ilerlemesi için kararlı ve samimi bir vizyonu ortaya koyduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vizyonu ve samimiyeti için Trump'a teşekkür etti.

'Türkiye bu yönde her türlü çabayı gösterecektir'

Türkiye ve ABD arasında süregelen tarihi bir ortaklık, dostluk ve müttefiklik ilişkileri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında kurulmuş güçlü zeminde ilerlemenin iki ülkenin de faydasına olacağını dile getirdi. Türkiye'nin bu yönde ilerleyen dönemde de her türlü çabayı göstereceğinin garantisini veren Başkan Erdoğan, bir kez daha Trump'a dostluğundan ötürü teşekkür etti.