Siyaseti “önce milletim, önce memleketim” şiarıyla yaptıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sandığın itibarına itibar katan her neticeyi, partimizin oyları ne olursa olsun, Türkiye’nin 75 yıllık çok partili demokrasi mücadelesinde aşılmış yeni bir eşik olarak görüyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın olgun duruşu, 31 Mart sonrasında siyasetin genel havasını da değiştirmiştir. Siyasi atmosferde oluşan yumuşama ikliminde, siyasetçilerin mesajları kadar toplumda siyaset kurumuna yönelik güvenin artmasının da önemli payı vardır.”

Bu iklimin, geçici bir bahar esintisi değil, Türk siyasetinin hâkim karakteri hâline gelmesini ümit ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Samimiyetimizi ve yapıcı tavrımızı bugüne kadar muhafaza ettik” açıklamasında bulundu.

“Siyasette rotamızı bugüne kadar hep milletimiz çizdi” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de milletin belirlediği yoldan hiçbir zaman sapmadık. İstişarelerimizi milletimizle yaptık. Derdimizi milletimize anlattık. Sorunlarımıza milletimizle birlikte çözüm aradık. Başarılarımızın sevincini yine milletimizle paylaştık. İhtiyaç duyduğumuzda her zaman milletimizi yanımızda bulduk.”