Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongreleri'ne videokonferans yoluyla katılım göstererek önemli açıklamalarda bulundu. Burada Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) seslenen Erdoğan, "Milletin yakasından düşün artık, kendi pazarlığınıza bakın. Dün söylediğini bugün yalanlayıp Türkiye'yi dışarıya şikeyet edenlerin sonu hüsran olacak." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: İSTİKAMETİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOKTUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda AK Parti ile ilgili olmayan birtakım açıklamalarla AK Parti'nin reform gündemindeki reformları bahane göstererek yeni fitne ateşlerini yakmaya çalıştıklarını ifade etti. Şahsi ifadelerin hükümetle, Cumhurbaşkanı ve AK Parti ile ilişkili hale getirilemeyeceğini vurgulayan Başkan Erdoğan, "Bizim nerede durduğumuz, ne dediğimiz, nereye gittiğimiz bellidir. İstikametimiz de en ufak bir değişiklik yoktur." ifadelerini kullandı.

YASİN BÖRÜ'NÜN KATİLLERİYLE AYNI SAFTA OLAMAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmişte yaşanan gezi olaylarına, Yasin Börü'nün öldürülmesine, Kobani katliamına dikkat çekerek kendilerinin asla terör örgütleriyle ve katillerle yan yana olmayacaklarını ifade etti. Bu katilleri savunanlara "Kusura bakmasınlar." diyen Erdoğan, AK Parti'nin Diyarbakır'da öldürülen vatandaşların yakınlarının yanında saf tutacağına bildirdi.

SAVUNMA YAPMADIK, SALDIRILARIN ÜZERİNE GİTTİK

Erdoğan, Türkiye'nin diplomasisine, siyasetine ve sahasına yansıyan kendi iradesinin bazılarını rahatsız ettiğini dile getirdi. Bu sebeple sinsi tuzaklarla ve oyunlarla saldırdıklarını söyleyen Erdoğan, saldırılara karşı savunma yapmak yerine her zaman üzerine giderek gerçeği ortaya çıkardıklarını dikkat çekti. Türkiye içindeki gizli FETÖ'cülerin ve FETÖ maşalarının 15 Temmuz darbesini hain bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştıklarını hatırlatan Erdoğan, bu tarz saldırılar oldukça hukuka ve milli iradeye daha güçlü şekilde sarıldıklarını ifade etti.

Avrupa Birliği'ne iş birliği çağrısı

Konuşmasında Avrupa Birliği'ne seslenen Erdoğan, mülteciler meselesinden tam üyeliğe kadar Türkiye'ye verilen tüm sözlerin tutulmasını isteyerek Avrupa Birliği'ni daha verimli bir işbirliği yapmaya teşvik edecek bir çağrıda bulundu.

MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞÜN ARTIK

CHP ve arkasındaki mahfillere de seslenen Erdoğan, bu kimselere kendi işlerine bakmalarını söyleyerek "Milletin yakasından düşün artık." ifadelerini kullandı. Dün söylediği şeyi ertesi gün yalanlayanların ve Türkiye'yi dışarıya şikayet ederek sözde çözüm bulmaya çalışanların sonunun hüsran olacağını belirten Erdoğan, iktidarda oldukları süre boyunca elbette ki hataları olduğunu dile getirdi. Ancak bu durumun AK Parti'nin samimiyetini, vizyonunu ve hizmetlerini kimsenin sorgulamasına zemin hazırlamadığını da söyledi.