İzmir'deki 6.9'luk deprem felaketinin ardından harekete geçen devlet, her şeye rağmen, böylesine hassas bir durumda dahi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu memnun etmeyi başaramadı. Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu çok sert bir şekilde eleştirdi.

'Cahil, izansız, vicdansız...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere çadır verilmemesi, devlet mensuplarının İzmir deprem bölgesinde müziklerle karşılaşması gibi yalan sosyal medya provokasyonlarına dahil olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir milletvekili olmasına rağmen kaç saat İzmir'de kaldığını sordu.

Tüm Türkiye'nin İzmir için seferber olduğu son 4 günde en çok kardeşliğin, birlik ve beraberliğin önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun böyle bir zamanda bile siyasi kişiliğini üstte tutarak muhalefet olma çabasını vicdansızlık, cahillik ve izansızlık olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu insanlıktan nasibini almamış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem gibi hassas ve herkesin birlik olması gereken bir krizde bile muhalif davranan Kılıçdaroğlu'na, "İnsanlıktan nasibini almamış." ifadelerini kullandı. Devlet lehine sosyal medyada dolaşan provokatif söylemlerin de yalnızca gündemi zehirlemek isteyen kişiler tarafından ortaya atıldığını ifade etti.