Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklama yaparak kritik gündem konularını değerlendirdi. Özellikle yerli ve milli aşı çalışmaları ve yüz yüze eğitimin merak konusu olduğu bir dönemde açıklama yapan Erdoğan, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıflar için yüz yüze eğitim sürecinin 2 Kasım tarihinde başlayacağını duyurdu.

Aşı için ise "Dünyadaki aşı çalışmalarının ülkemize uygulanabilirliği hususunda da önemli gelişmeler kaydettik. Bu husustaki somut adımları yıl sonuna atmış olmayı ümit ediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir." ifadelerini kullandı.

RUMLARIN ŞIMARIK POLİTİKASI YERLE BİR OLDU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki seçimlere ilişkin konuşan Erdoğan, bu seçim sonucunun Rumlara büyük bir ders olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

Avrupa Birliği'ni de istismar ederek sergilediği adanın diğer hak sahibini yok sayan, bencil ve şımarık politikaları bir kez daha Kıbrıs Türkü'nün iradesine çarparak yerle yeksan olmuştur. Doğu Akdeniz'in tamamını kapsayan siyasi ve ekonomik etki alanı mücadelesinde Türkiye'nin gösterdiği adil ve güçlü duruşa Kıbrıs Türkleri de sahip çıkmıştır.

YENİ BİR KEŞİF HABERİ ALABİLİRİZ

Fatih gemimizin Tuna-1 kuyusundaki sondajlarında keşfedilen rezerv miktarı 405 milyar metreküpe ulaştı. Bu kuyudaki çalışmalarını tamamlayan Fatih gemimiz önümüzdeki ay yine Sakarya Gaz Sahasındaki Türkali-1 kuyusunda sondaja başlayacak. Elimizdeki veriler Türkali-1 kuyusundan da en az Tuna-1 kuyusu kadar önemli ve verimli keşif haberleri alabileceğimize işaret ediyor.

Dünyanın son bir asrında bu uğurda nice savaşlar çıkartılmış, nice çatışmalar körüklenmiş, nice ülkeler bölünmüş, nice masumların kanı oluk oluk akıtılmıştır. Pek çok toplumun böylesine ağır maliyetle elde ettiği bir zenginliğe bizim sadece çalışarak, emek vererek, alın teri dökerek sahip oluşumuz en az kaynağın kendisi kadar önemlidir. Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın her metreküpü bu ülkenin ve milletin refahı, huzuru, güvenliği, geleceği için kullanılacaktır. Gazın sisteme verilmesiyle milletimiz bu hizmete daha hesaplı şekilde ulaşma imkanı elde edecektir. Aynı şekilde buradan elde edilecek kazancın her kuruşu yine milletimiz için harcanacaktır.