Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında terörle mücadele konusundaki iş birliğine dikkat çekerek "PKK'ya karşı ortak hareket edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı ve başbakan ile gerçekleşen görüşmelerde ilişkileri ele aldık. Güvenlik ve terörle mücadele en önemli maddelerden birini oluşturdu. Müşterek adımları istişare ettik. PKK'nın yasaklı örgüt ilanı edilmesini memnuniyet ile karşıladık.

Terör örgütü ilan edilmesi hususunda Irak hükümetinin atacağı adımda desteğe hazırız.

20 milyarlık ticaret hacmini daha yukarı taşımayı hedefliyoruz. Yapılabilecekleri değerlendirdik. Başta Irak olmak üzere tüm bölgemizin refahına katkı sunacak plana dair kararlılığımızı muhtıra ile perçinledik.

Su krizinin farkındayız. İklim krizi tüm dünyayı olumsuz etkiliyor.

Görüşmelerimizde diğer başlıklarda da iş birliği için irademizi teyit etmiş olduk.

Bugünkü ziyareti Filistin'deki insanlık dramının yansıması altında gerçekleştiriyoruz. Akan kanın durması için elimizden geleni yapıyoruz. Atabileceğimiz adımlar hakkında istişarelerde bulunduk.

İsrail - İran gerilimi savaşın yayılma riskini artırmakta, Filistin'deki katliamı gölgelemekte, Irak'taki kardeşlerimiz olumsuz etkilenmekte. Türkiye olarak Filistin devletinin kurulması doğrultusunda çalışmalara devam ediyoruz. Tüm imkanlarımızı Gazzeli kardeşlerimiz için seferber edeceğiz."