Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz akşam Hatay'da gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin olarak açıklama yaptı. Sosyal medya paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından açıklama yapan Erdoğan, teröristleri geri püskürten kahraman askerlerimizi tebrik etti. Hatay'lı vatandaşlara da geçmiş olsun diyen Erdoğan, "Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun." temennisinde de bulundu.

Türkiye bu tür saldırılarla dizayn edilemiyor

Açıklamasında bu tür saldırıların Türkiye'yi dizayn ve meşgul edemediğini vurgulayan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin sınır içi ve dışındaki terörle mücadelesinin devam edeceğinin de vurgusunu yaptı. 

NELER OLMUŞTU?

Amanos dağlarından Türkiye’ye eylem amaçlı gelen iki PKK’lı terörist, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde uygulama noktasında dur ihtarına uymayarak polise ateş açtı. Teröristlerin peşine düşen polis ekipleri zanlıları İskenderun ilçesinde sıkıştırdı. Burada çıkan çatışmada teröristlerden biri ölü olarak ele geçirildi. Ölü ele geçirilen teröristlerden birinin üzerindeki bombanın da çatışma esnasında patladığı öğrenildi.Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı açıklamada; Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. İçişleri Bakanı Soylu, İskenderun'daki patlamayla ilgili 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.