Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden bağlantı kurarak G-20 Liderler Zirvesi'ne katılacak. G-20'den önce açıklama yapan Başkan Erdoğan, videolu mesajında zirvenin sorumluluğunun yeni tip koronavirüs (covid-19) sebebiyle arttığına dikkat çekti.

Erdoğan, bu salgının din, dil, veya ırk ayrımı olmadan tüm insanların ortak bir ailenin üyesi olduğunu bize hatırlattığını ifade etti. Zirvede alınacak kararların yalnızca salgının olumsuz etkilerinin azaltılması yönünde değil, G-20 Zirvesi ile ilgili olan beklentilerin de karşılanmasında etkili olacağını açıkladı.

SALGIN TÜM HAYATIMIZI DERİNDEN ETKİLEDİ

Zirve öncesinde liderleri ve kıymetli dostlarını milleti ve şahsı adına en samimi duygularıyla selamladığını beyan eden Başkan Erdoğan, bu yıl gerçekleşecek olan G-20 Liderler Zirvesi'nin koronavirüs sebebiyle sanal ortamda düzenlenmek zorunda kaldıklarını anımsattı. Salgının son dönemlerin en kötü sağlık krizi olarak nitelendirildiğini belirten Başkan Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınının ticaret, eğitim, ekonomi ve beşeri ilişkilere kadar insan hayatını her alanda derinden etkilediğini açıkladı.

Salgın döneminde 156 ülkenin yardım talebine yanıt verildi

Türkiye'nin salgın döneminde kendi ihtiyaçlarının yanı sıra 9 uluslararası kuruluşun ve 156 ülkenin yardım taleplerine yanıt vererek salgına karşı verilen mücadelede dostlarının ve kardeşlerinin yanında olduğunu belirtti. Başkan Erdoğan, koronavirüs salgınının, dünyadaki en büyük ekonomileri tek bir çatı altında buluşturan G-20 zirvesinin sorumluluğunu ve önemini arttırdığını ifade etti.