Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum.

Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her imkanı değerlendirerek çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini artırarak refah seviyelerini yükseltmenin gayreti içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Açık konuşmak gerekirse ülkemizde Cumhur İttifakı'ndan başka bunu yapabilecek bir başka siyasi irade de yoktur. Memleket, muhalefetin eline kalsa bırakınız maaşların yükselmesini mevcut maaşları bile geçmişte olduğu gibi ödeyemezler. Muhalefetin halini görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Şimdi amaçlarının, önümüzdeki dönemde ülke ekonomisini iki kat büyüterek, dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmak olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu yapacak birikime, dirayete, azme sahip olduklarını, sadece daha çok çalışmaya ve biraz sabra ihtiyaç bulunduğunu belirtti. 

“Tabii hayat dikensiz bir gül bahçesi değil. İnsanın olduğu gibi milletlerin de önüne, inişler ve çıkışlar, fırsatlar ve tehditler, imkânlar ve hesapta olmayan felaketler çıkabiliyor” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak, depremden etkilenen Kayseri’de can kaybının yaşanmadığını depremin maddi hasarla atlattığını ifade etti.

“Tabii asıl kayıp Maraş’ından Malatya’sına, Gaziantep’inden Adıyaman’ına kadar Kayseri’nin çevresinde, Hatay gibi daha aşağısında yaşandı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde yitirilen 53 bin vatandaşı rahmetle yâd etti.

Depremle yıkılan şehirleri ayağa kaldırmak için gece-gündüz çalıştıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayısı 80 bine yaklaştı. İnşallah yılsonuna kadar bu rakamı 200 bine tamamlıyoruz. Caddeleriyle, meydanlarıyla, tarihî ve kültürel mekânlarıyla, üretimi ve istihdamı destekleyecek altyapılarıyla, deprem şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak şekilde ihya ediyoruz” dedi.