Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm suçu Bay Kemal'in sırtına yükleyip şimdi de kendi keyfine bakıyorlar. Bu ucube ittifaktan kala kala DEM ile tuhaf bir ilişki kaldı. Sorsan ittifak yapmadılar. Pek çok yerde ortak belediye başkan adayı, meclis üyesi çıkarıyorlar. CHP ile pazarlık masasına sürdüler. Bu kirli pazarlıkların ardından neler çıkacak hep birlikte göreceğiz. Yargı bunları takip ediyor. Şimdiden bazı emareler ortaya çıkmaya başladı.

Utanmasalar ortaklarına yaranmak için terör örgütüne militan yazılıp ideolojik eğitime girecekler. Ortaya valiz valiz para görüntüleri de çıktı. Türk siyasetini bu kadar kirletmeye, insanımızı bu kadar utandırmaya kimsenin hakkı yok.

'Dün aramızda kalsın, kazanıyoruz' diyorlardı. Bu DEM ve CHP'den bir şey olmaz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizim mezhep istismarıyla, ideolojik saplantılarla işimiz olmaz. Bizim davamız Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek" ifadelerini kullandı.

Çalışanların ve emeklilerin yaşadığı sıkıntıları çözmenin boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlamasıyla daha geniş bir hareket alanına sahip olacaklarını belirterek, şunları kaydetti: “İşte o zaman, ülkenin imkânlarını milletimizin tüm kesimlerine yansıtarak, son dönemde yaşanan refah kayıplarını fazlasıyla telafi edeceğiz. Türkiye’yi geçtiğimiz 21 yılda nasıl üç kat büyüttüysek, inşallah önümüzdeki dönemde iki kat daha büyüterek, bunu başaracağız.”

“Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne köken istismarıyla ne mezhep-meşrep istismarıyla ne de ideolojik saplantılarla bir işlerinin olmadığını vurgulayarak, “Bizim davamız, medeniyetimizden ve tarihimizden aldığımız ilhamla, Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme davasıdır. Bu anlayışla ülkemizin her karış toprağına, her bir vatandaşımızın hayatına dokunan nice işlere imza attık. Karabük’e de, 21 yılda 94 milyar lira kamu yatırımı yaptık” şeklinde konuştu.