Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bağırarak çağırarak, yalan söyleyerek kimse kendisini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi oyunların hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracak. Utanma bilmeyen suratlara milli irade tokadını vuracaktır.

Musibet, kimi zaman darbeler, kimi zaman ekonomik krizler, kimi zaman terör ve eylemleri olarak karşımıza çıktı. Kirli iç ve dış pazarlıklar bunlara eşlik etti. Şimdi de aynı tabloyla karşı karşıyayız.

Hepsinin de ipleri aynı ellerde toplanır. Son 2 asırdır biz bu oyuna çok tanık olduk. Bu vatan toprağını bile bize çok gördüler. Ülkemizi bölmek için sürekli uğraştılar. Bu çabalarına içeride maşa bulmakta da zorlanmadılar. Karşımızdaki muhalefetin hiçbiri kendisi değildir" ifadelerini kullandı.

“Bizim milletimize verdiğimiz her sözün, ortaya koyduğumuz her vizyonun ve programın gerisinde, ülkemize kazandırdığımız eserler ve hizmetler bulunuyor” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her bir şehrin ve her bir insanın, bu eser ve hizmetlerden payına düşeni aldığını vurguladı.

Bu anlayışla Van’a son 21 yılda, güncel rakamlarla yaklaşık 168 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Eğitimde; 9 bin 974 adet yeni derslik inşa ettik, üniversitemizdeki fakülte sayısını 9’dan 19’a çıkardık. Gençlik ve sporda; 8 bin 300 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık, 77 spor tesisi inşa ettik.”

“VANLI İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA 21 MİLYAR LİRALIK KAYNAKLA DESTEK OLDUK”

Sosyal yardımlarda, Vanlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 21 milyar liralık kaynakla destek olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Engellilere yönelik Sosyal Hizmet Kampüsünün yapımına devam ediyoruz. Sağlıkta; 500 yataklı merkez ve 400 yataklı bölge hastanesi başta olmak üzere toplamda 1.562 yataklı 19 hastanenin de aralarında bulunduğu 104 sağlık tesisi inşa ettik. Yapımı süren 15 sağlık tesisimiz daha var. Yatak kapasitesi 800 olan Van Şehir Hastanemizin projesini tamamladık, yakında ihalesine çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

TOKİ vasıtasıyla 25 bin 736 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini ve 2 bin 299 konutun yapımına devam ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Acısı hâlâ yüreklerimizi yakan 2011 depremiyle yıkılan Van’daki yerleşim yerlerimizi yeni baştan inşa ettik. Kentsel dönüşümde; şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 13 bin 820 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik” dedi.