Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda, geçtiğimiz hafta CHP'lilerin ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun destekçilerinin saldırısına uğrayan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya kendisi hakkındaki sözleri için teşekkür etti.

Yazıcı, Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin 3. Kademe açılış töreninde, tesisin banisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Kadir Topbaş’a teşekkür etmesinin ardından CHP'liler tarafından önce protesto edilmiş, ardından saldırıya uğramıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şadi Yazıcı ile ilgili açıklaması şöyle:

"CHP'NİN ASIL YÜZÜNÜ ORTAYA SERMİŞTİR"

"Esasen bunların her işleri gibi helalleşme çağrıları da sadece yalan dolan ve göz boyamadan ibarettir. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Tuzla Belediye Başkanımıza yönelik huzurunuzda Tuzla Belediye Başkanımı tebrik ediyorum, kutluyorum. Orada yapılan linç girişimi helalleşme maskesinin ardındaki CHP'nin asıl yüzünü ortaya sermiştir. Açılışını yapıyorum dediği ileri atık temizleme ile ilgili tesisler benim belediye başkanlığım Veysel Bey'in de İSKİ'nin başında olduğu dönem yapılmış olan tesistir. Şimdi bunlar bunları yeniden açmak gayretlerine girerek hava yapıyorlar. Ama bunda nezaket diye bir şey de yok. Hiç böyle bir şey görmemiş. Asgari bunlar hazıra da konamazlar. Bunların öyle bir dertleri de yok. Siyasi rekabeti, siyasi husumet olarak gören şiddete meyilli bu faşist güruhu İstanbullu kardeşlerimle birlikte milletimizin vicdanına havale ediyoruz."

(MAHKEME HEYETİNİ TEHDİT EDEN CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ) "HESABINI SORACAĞIZ"

Yalova Belediyesinde "zimmete para geçirilmesi" iddiasıyla Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın duruşmasında CHP'li birkaç milletvekilinin Yalova Ağır Ceza Mahkemesi heyetine bağırıp hakaret ve tehditler savurmasına da tepki gösteren Erdoğan şöyle konuştu:

"Aynı şekilde Yalova'da yargıya yapılan saygısızlık, mahkeme heyetine savrulan hakaretler ve teşebbüs edilen zorbalık da bunların karakterini ortaya seren bir diğer örnektir. Bu ne haldir? Sen nasıl milletvekilisin veya milletvekillerisiniz? Yargının temsilcilerine bu şekilde hakaret mi olur? Anayasa'da bunlarla ilgili yasal düzenlemeler belli. Bunların takipçisi olacağız. Bunların hesabını yargı ile beraber soracağız, sorduracağız.

"TBMM'Yİ BU KABUL EDİLEMEZ DAVRANIŞ KARŞISINDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA DAVET EDİYORUM"

Yargının kararlarını beğenmeyip eleştirmek başka şeydir, doğrudan yargı kurumuna ve oradaki temsilcilerine hakaret etmek, saldırı teşebbüsünde bulunmak başka şeydir. İlkinin demokraside yeri vardır. İkincisi ise düpedüz faşizmdir. Yasama organı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yargıya yönelik bu kabul edilemez tavır karşısında üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Bu kişilerin yürütme organına, onun temsilcisi olan şahsımıza ve Kabinemizdeki Bakanlarımıza yönelik yalan, iftira, hakaret üzerine kurulu hezeyanlarını saymıyorum bile. Şayet Yalova'daki utanç tablosunun müsebbipleri konusunda gerekenler yapılmazsa yine söylüyorum; Demokrasinin temel kurallarından olan güçler ayrılığı ilkesi derin bir yara almış olacaktır. Meclisimizin tüm grupları ve mensupları ile bu hususta üzerine düşeni süratle yerine getirmesini bekliyoruz."