Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Kurultayı'na videolu bir mesaj yolladı. Erdoğan mesajına, katılımcıları selamlayarak ve kurultaya yapılan nazik davetten ötürü teşekkürlerini sunarak başlayıp, davete katılım gösteremese de kalbinin, orada yer alan katılımcılarla birlikte olduğunun bilinmesini temenni etti.

Kurultayın başarılı bir şekilde nihayete ermenisini temenni eden Erdoğan, Bulgaristan'da ikamet eden soydaşlar için kurultayın hayırlı olmasını da dileyerek, delegelerin iradesi ile göreve gelecek başta genel başkan olacak şekilde herkese muvaffakiyetler diledi.

TÜRKİYE OLARAK 'DOST KARA GÜNDE BELLİ OLUR' ANLAYIŞINDAYIZ

Bulgaristan'ın Başbakanı Borisov için "değerli dostum" ifadesini kullanan Erdoğan, Borisov'un liderliğinde Bulgaristan'ın koronavirüse karşı kararlı bir mücadele sürdürdüğünü dile getirdi. 'Dost kara günde belli olur' anlaşıyında olan Türkiye'nin de elinden gelen desteği dost ve kardeş halkların istifadesine sunduğunu belirten Erdoğan, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren soydaşlara ve Bulgar komşulara taziyelerini gönderdi.

BULGARİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ MÜTTEFİKLİK TEMELİ

Siyasi mücadeleden, özgürlük ve hakların genişletilmesiyle alakalı çabalara kadar her alandaki başarının sırrının birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, Bulgaristan'ın demokrasisinde önemli bir konumda bulunan Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin, yeni dönem içinde daha kapsayıcı bir anlayışla yoluna devam edeceğine inandığını söyledi.

Erdoğan, "Bizler de Türkiye olarak Bulgaristan ile aramızdaki iyi dostluk, müttefiklik ve komşuluk ilişkisinin temelinde, sizlerin yanında yer almaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.