27 Eylül 2020 tarihinde başlayan Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan'ı bozguna uğratarak hasretini çektiği toprakları geri almayı başaran kardeş ülke Azerbaycan, bugünü zaferle kutluyor. Geçtiğimiz gün Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, bu zaferin kutlamalarına katılıyor.

HAYDAR ALİYEV'İN KABRİ ZİYARET EDİLDİ

Dün akşam saatlerinde, bugün gerçekleşecek olan Zafer Geçidi Töreni'ne katılmak üzere kardeş ülkeye geçiş yapan Erdoğan'ın önemli temasları kapsamında, önce Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrinin yer aldığı Fahri Hıyaban Devlet Mezarlığı'na ziyarette bulunuldu. Başkan Erdoğan, Haydar Aliyev'in kabrine bir çelenk bıraktı.

TÜRK ŞEHİTLİKLERİNE GİDİLDİ

Ebedi Ateş Anıtı'na bir çelenk koyan Erdoğan, ardından Azerbaycan ile Türk şehitliklerine bir ziyarette bulundu. Bakü Şehitler Hıyabanı'nda bulunan şehit mezarlarına çiçek bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de eşlik ettiği görüldü.

ZAFER GEÇİDİ TÖRENİ YAPILACAK

Azerbaycan'ın 10 Kasım 2020 tarihinde resmi olarak kazandığı Dağlık Karabağ zaferini kutlamak için bir süredir hazırlıkları gerçekleştirilen Zafer Geçidi Töreni, Aliyev ve Erdoğan'ın şehitlik ve kabri ziyaretlerinin ardından başlayacak.

Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bizzat resmi törenle karşılayacak. Ardından baş başa görüşmenin ve anlaşmaların imzalanacağı tören sonrasında Erdoğan ve Aliyev ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan da, onuruna verilen, Aliyev'in tertif ettiği resmi aile yemeğine katılım gösterecek.