Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) Grup Toplantısı'nda bir konuşma yaptı. Toplantı bitiminde çıkış yaptığı esnada basın mensuplarının sorularına yanıt vermeyi ihmal etmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli gündem konuları arasında yer alan asgari ücret pazarlığı da ilişkinde açıklamada bulundu.

ERDOĞAN'IN GÖNLÜNDEN GEÇEN RAKAM

AK Parti Grup Toplantısı çıkışında basın mensuplarının asgari ücretle alakalı olarak, "Asgari ücret ile ilgili sizin gönlünüzden rakam geçen rakam nedir?" şeklinde yönelttiği soruya yanıt veren Erdoğan, görüşmeler belli bir yere geldikten sonra bu soruya cevap vereceğini açıkladı.

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU'NUN ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

2021 yılında geçerli olacak asgari ücret için bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, geçtiğimiz gün 3. toplantılarını gerçekleştirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu toplantıda bir ücret önerisinde bulundu.

TÜİK tarafından yapılan öneriye göre; bekar bir asgari ücretli ve hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 TL, orta işlerde çalışanlar için 2 bin 507 TL ve ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 79 TL teklif edildi.