Fransa'daki İslam düşmanlığı ve ırkçılık, faşist Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un hamleleri ve teşvikleri ile her geçen gün artarken, Macron'un arka çıktığı ahlaksız Fransız dergisi Charlie Hebdo, sözde mizah adı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve İslam'a hakaret eden bir çizimi derginin kapak fotoğrafı olarak yayınladı. Ahlaksız saldırıyı gerçekleştiren Charlie Hebdo dergisine Türkiye'den büyük tepki geldi. 

BAKAN ALBAYRAK: MİZAH DEĞİL TERBİYESİZLİK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sözde mizah yapan derginin İslam'ı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasına büyük tepki gösterdi. Dergiyi şiddetle kınadığını ifade eden Albayrak, derginin sözde ifade özgürlüğü ile Başkan Erdoğan'a hakaret ettiğini, yaptıklarının mizah değil terbiyesizlik olduğunu vurgulayarak, "Yaptıkları Cumhurbaşkanımız üzerinden İslam’a duyulan nefrettir!" ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN: FAŞİZM KAYBEDECEK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ahlaksız karikatürü hedef alarak, Batı'nın faşist kanadı olarak betimlediği Fransa'nın Başkan Erdoğan'a saldırdığını söyledi. Bu saldırıların Başkan Erdoğan'ı yolundan döndürmeye yetmeyeceğini vurgulayan Altun, Türkiye'nin güçlenmeye devam edeceğini, faşiszm ve faşistlerin kaybedeceğini belirtti.

ÖMER ÇELİK: BU BİR İNANÇ DÜŞMANLIĞI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de derginin ahlaksız kapak çalışmasına tepki göstererek kınama mesajı yayınladı. Charlie Hebdo dergisinin nefret üretim merkezi haline geldiğini belirten Çelik, bu tarz yayın politikasının fikir özgürlüğüne hizmet etmediğini, ancak inanç düşmanlığı olduğunu ifade ederek söz konusu zihniyetin tiksindirici bir boyuta geldiğini söyledi.