Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yaptık. Emeklilerimizin ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmesiyle birlikte rahatlayacağız. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Enflasyonu kontrol altına alacak programa sahibiz" dedi.

“GEÇİCİ SIKINTILARI ASIRLIK HEDEFLERİN ÖNÜNE KOYARAK, MİLLETİMİZLE ARAMIZI AÇABİLECEKLERİNİ SANIYORLAR”

Önce enflasyonun kontrol altına almaları gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın izniyle bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Hep birlikle biraz daha sabredeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Ülkemizin gücünden ve potansiyelinden rahatsız olan çevreler, muhalefeti de kullanarak, milletimizi karamsarlık bataklığına sürüklemek istiyor. Amaçları, Türkiye’yi mevcut kazanımlarından da edecekleri bir güvensizlik ve istikrarsızlık iklimine sokmaktır. Gelip geçici sıkıntıları asırlık hedeflerin önüne koyarak, milletimizle aramızı açabileceklerini sanıyorlar. Biz bu senaryoyu defalarca gördük. Vesayetin türlü tuzaklarıyla uğraşırken gördük. FETÖ’den PKK’ya terör örgütlerinin saldırılarına karşı koyarken gördük. Emperyalistlerin ülkemize yönelik kuşatmalarını kırarken gördük. Bu oyunu hep birlikte bozacağız.”