Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kılmak üzere Üsküdar'daki Ömer Öztürk Camii'ne gitti. Namaz bitiminde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli gündem konularına değindi. Burada pek çok vatandaş tarafından merak edilen 'yılbaşı eğlencelerine kısıtlama getirilecek mi' sorusunun yanıtını veren Erdoğan, yılbaşında yapılacak eğlencelere müsaade etmelerinin mümkün olmayacağını dile getirdi.

YILBAŞI EĞLENCELERİ YASAKLANACAK MI? BAŞKAN ERDOĞAN YANITLADI

Yılbaşında ek tedbir alınıp alınmayacağı sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yapılacağına dikkat çekerek tüm güvenlik güçlerinin gerekli olan her türlü tedbiri alacağını duyurdu. Yılbaşındaki eğlencelere müsaade etmelerinin olanaksız olduğunu dile getiren Erdoğan, istihbarat ekiplerinin bu tür şeyler olduğunu tespit etmeleri durumunda gereken operasyonu gerçekleştireceğini bildirdi.

Tedbir almazsak 'hani devlet nerede?' diye sorarlar

Devlet olarak görevlerinin vatandaşların sağlığını korumak olduğunu anımsatan Erdoğan, insan hayatının kendileri için her şeyden öte olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bizler için insanların hayatı her şeyden öte. Bizim devlet olarak görevimiz insanların sağlığını ve hayatını korumaktır. Önlem almazsak, 'Devlet nerede? Tedbirleri almadılar' derler. Buna fırsat vermeyeceğiz, kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN TAVRINI KABUL EDEMEYİZ

İsrail ile ilgili bir soru yöneltmesi üzerine konuşan Erdoğan, İsrail ile olan münasebetin tam olarak kesilmediğini aktararak en tepe noktalarında yer alan kişilerle problemler yaşadıklarını söyledi. Bu kimselerle problem yaşanmasa İsrail ile olan ilişkilerin bambaşka bir konumda olabileceğine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin kırmızı çizgisinin Filistin olduğunu dile getirerek, İsrail'in tavrını kabul edemeyeceklerini söyledi.