Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı ile Cumhuriyetimizin ikinci asrını telafiyi geride bırakıp terakki devri haline dönüştürmekte kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Badal Tünelimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 3,6 km'yi bulan bağlantı yolları ve 4 adet köprü de yer alıyor. Kış mevsiminde bu yolun çilesini bilenler için Badal Tüneli çok daha büyük anlam ifade etmektedir. Bu projeyi 760 milyon liralık yatırımla hayata geçirdik.

Geçtiğimiz 20 yılda asırlık eksiklikleri tamamlayarak yürüttüğümüz eser ve hizmet siyasetimizin en somut örnekleri işte bu yatırımlardır. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye tüm başlıklarda gerçekleştirdiğimiz atılımların meyvelerini toplamaya başladık.

Ülkemizi yeni hedeflere kavuşturmanın eşiğindeyiz. Birçok projemizin hayırlı neticelerini alacağımız 2023'ü tarihe şanla, şerefle, gururla geçireceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin küresel düzeyde söz sahibi olmasını sağlamalıyız. Alt yapıda gösterdiğimiz başarıyı bilimde geliştirmedikçe, evlatlarımızı değerlerimizle yoğurarak geliştirmedikçe başarılı olamayız. Cumhuriyetimizin 100. yılını demokrasi ve kalkınma atılımlarımızın sembolü haline getireceğiz. Bir kez daha tünelimizin bağlantı yollarının bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.