Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi'nin açılış konuşmasında, Milli Teknoloji Hamlesi hedefi doğrultusunda Türkiye'yi dördüncü sanayi devrimi ürünleri ve teknolojilerinin üs bölgesi haline getirme amaçlarının olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi'nin açılışına bir videolu mesaj yolladı.

TÜRKİYE'Yİ BİR ÜS HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Dünya Ekonomik Forumu kapsamında kurulan Sanayi Devrimi Merkezi Ağı'na, Türkiye'nin bu yılın başında katıldığını anımsatan Erdoğan, "Avrupa'daki iki örnekten biri konumundaki bu merkezin faaliyetlerini Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası yürütüyor." dedi. Erdoğan, Milli Teknoloji Hamlesi hedefi doğrultusunda Türkiye'yi dördüncü sanayi devrimi ürünleri ve teknolojilerinin üs bölgesi haline getirme amaçlarının olduğunu bildirdi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ NE KADAR İYİ YÖNETEBİLİRSEK O KADAR İYİ

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) şartlarından ötürü arzu ettikleri etkinliğe henüz ulaşamadıklarını, ancak bu merkezdeki çalışmaların toplumsal ve ekonomik anlamda büyük katkıları olacağına inandığını söyleyen Erdoğan, dijital dönüşüm ne kadar iyi yönetilebilirse, yeni dönemde o kadar güçlü bir konumda bulunabileceğimizi dile getirdi.

Her ülkenin bu konuda kendine has adımları ve birikimleri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Aslolan bütün bu birikimlerin uluslararası iş birliği ile daha etkin bir fırsat iklimine çevrilmesidir." açıklamasında bulundu.