Konuşmasında; Denizli’nin Türkiye Yüzyılı mücadelesinde kendilerini yalnız bırakmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi 21 yılda nasıl asırlık demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla buluşturduysak, inşallah Türkiye Yüzyılı’nın inşası da bize nasip olacak” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER, ŞEHİRLERİMİZİ TÜRKİYE YÜZYILI’NA HAZIRLAYACAK ADIMLARIN İLKİDİR”

Kimin ne yaptığına, ne dediğine, ne söylediğine aldırmadan sadece kendi işlerine baktıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizi, Cumhuriyetimizin ilk asrının en iddialı kalkınma projesi 2023 hedefleriyle biz buluşturduk. Aynı şekilde ülkemizi, Cumhuriyetimizin ikinci asrının vizyonu Türkiye Yüzyılına da biz kavuşturacağız. Bunun için yapmamız gereken en önemli şey, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmaktır. Önümüzdeki seçimleri, işte bu anlayışla, şehirlerimizi Türkiye Yüzyılına hazırlayacak adımların ilki olarak görüyoruz.”

Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli ayaklarından birinin, savunma sanayinde ve teknolojide Türkiye’yi dünyanın en üst ligine çıkarmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşılaştığımız pek çok engele, gizli-açık ambargoya rağmen bu alanda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Sadece son bir sene içerisinde hava, kara, deniz platformlarında onlarca projeyi resmen hizmete aldık” şeklinde konuştu.

“2023 YILINDA 5,5 MİLYAR DOLAR SAVUNMA SANAYİ İHRACATI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Göreve geldiklerinde yüzde 20 civarında olan yerli üretimin payını, yüzde 80’ler seviyesine çıkardıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Terörle mücadelede kullandığı silahların bile çoğunu yurt dışından temin eden ülke tablosuna son verdik. Artık ihtiyacımız olan silahların hemen tamamını kendi imkânlarımızla üretebiliyoruz. Bununla yetinmiyor dost ve kardeş ülkelere de ihraç ediyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma sanayi ihracatı gerçekleştirdik.”