Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te bulunan Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'ne, video konferans yöntemiyle Vahdettin Köşkü'nden katılım göstererek önemli açıklamalarda bulundu.

VAKALAR DÜŞÜNCE SINIRLAMALARI KALDIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağır hasta ve vaka sayılarının, hedeflerindeki seviyelerin altına düşmesi halinde, alınan yasak ve sınırlama kararlarının peyderpey kaldırılmaya başlayacağını ifade etti.

Erdoğan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Koronavirüs salgının dünyayla beraber Türkiye'yi de etkilediği bir dönemin içinde ne yatırımlarımızdan ne de sağlık hizmetlerimizden taviz veriyoruz. Türk milletinin hiçbir ferdini, bu salgın dönemi içinde tek başına bırakmadı. Kiralarda düzenleme yapıyoruz. Onları da yakın zaman içinde, büyük ihtimal Kabine Toplantısı'ndan sonra duyuracağız.

Aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalar

Aşı çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgilendirmede bulunan Erdoğan, "Aşı geliştirme çalışmalarında geldiğimiz seviye itibarı ile önümüzdeki döneme daha umutlu bir halde bakıyoruz. Yerli koronavirüs aşısının devreye gireceği güne kadar ihtiyaç duyacağımız bütün aşılarla bağlantıları büyük oranda tamamladık." dedi.

REFORM HAZIRLIKLARI İÇİNDEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi tekrardan bir cazibe merkezi haline getirecek reform hazırlıklarının içindeyiz." bilgilendirmesinde bulundu.

TARIM ÜRETİM MERKEZİ

Gaziantep ve Kilis arasında yer alan bölgeyi Türkiye'nin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri haline dönüştürdüklerini beyan eden Erdoğan,ön hazırlıklarının halen yürütüldüğü, 500 hektarlık bir alan içinde kurulacak olan lojistik köy projesi ile Mersin, İskenderun ve Gaziantep limanlarıyla bağlantılı bir kuru liman kuracaklarını söyledi.

Kuzey Şehir Projesi ile şehir için yeni bir nefes kaynağı olacak toplamda 50 bin konutu da Gaziantep'e inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, AK Parti iktidarının "hizmet iktidarı" demek olduğunun da altını çizdi.