Konuşmasında, yaptıkları hizmet ve eser siyasetinin en yakın şahidinin Tekirdağ olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 21 yılda Tekirdağ’a toplam 157 milyar liralık yatırım yaptıklarını kaydetti.

Tekirdağ’da 4 bin 149 adet yeni derslik inşa ettiklerini, Namık Kemal Üniversitesi’ni şehire kazandırdıklarını, 4 bin 973 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını ve Tekirdağ’a farklı branşlarda toplam 45 spor tesisi yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan hizmetleri şöyle sıraladı:  “Şehrimiz için Tekirdağ’da, Hayrabolu’da ve iki tane Çorlu’da olmak üzere toplam yedi millet bahçesi projemiz bulunuyor. Çorlu ve Süleymanpaşa Yavuz millet bahçemizin yapımını tamamladık. Diğer millet bahçelerimizin projelendirme çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Kentsel dönüşümde; riskli yapı olarak tespit edilen 2 bin 919 konut ve 469 işyerinin dönüşümünü sağladık. İktidara geldiğimizde iki adet atık su arıtma tesisi ile nüfusun yüzde 21’ine hizmet verilirken, bugün 19 adet atık su arıtma tesisi ile nüfusun tamamına hizmet veriyoruz. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 3,5 milyar liralık sosyal yardım yaptık. Sağlıkta; toplamda 1.546 yataklı 15’i hastaneden oluşan toplam 33 sağlık tesisi inşa ettik.”

TEKİRDAĞ’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Ülkeye kazandırdıkları 17’nci şehir hastanesi olan Tekirdağ Şehir Hastanesi’ni tamamlayıp hizmete sunduklarını, 100 yataklı Kapaklı Devlet Hastanesi’nin yapımının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tekirdağ’ımız için ihale, proje ve arsa aşamasında 16 adet sağlık tesisimiz bulunuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “86 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 323 kilometre ilaveyle 409 kilometreye çıkardık. Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu projemiz, şehrimiz ve bölgemiz için çok mühimdir. Bu otoyolumuzun Malkara-Çanakkale -1915 Çanakkale Köprüsü dâhil- kesimini tamamladık.  Kınalı-Malkara kesiminin de tamamlanmasıyla trafikte azalma sağlayarak zaman ve yakıt kayıplarının önüne geçeceğiz. Yapımı süren; Kuzey Marmara Otoyolu’nun Başakşehir-Nakkaş arası ile Kınalı-Malkara Otoyolu kesiminin bitirilmesiyle Marmara Bölgesi’nin otoyol ringi tamamlanmış olacak. Kapaklı Köprülü Kavşağı ve bağlantı yollarını tamamladık.  İstanbul-Halkalı-Pehlivanköy-Demirköprü ve Pehlivanköy-Hudut arasındaki demiryolunu yenileyerek modernize ettik. 31 kilomotre uzunluğundaki Tekirdağ-Muratlı arasındaki demiryolunu çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hâle getirdik.”

Tekirdağlı çiftçilere toplam 6,2 milyar lira tarımsal destek verdiklerini, sulama tesisleriyle 30 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ’a son 21 yılda 14 yeni organize sanayi bölgesi, iki endüstri bölgesi, bir teknopark, 54 AR-GE merkezi kurduklarını ifade etti.

“TÜM BU MÜCADELEYİ, EVLATLARIMIZA DAHA GÜÇLÜ VE İTİBARLI BİR TÜRKİYE BIRAKMAK İÇİN VERİYORUZ”

Tekirdağ’ın bütün ilçelerine doğalgaz arzı sağladıklarını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar, bizim 21 yılda şehrimize kazandırdığımız yatırım, hizmet, proje ve eserlerin sadece özetidir. Şehrimizin eksiklerini giderme, ihtiyaçlarını karşılama, sorunlarına çözüm bulma noktasında çok daha fazlasını yaptığımızı sizler zaten biliyorsunuz” dedi.

“Bizim siyasetteki gayemiz, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimize aşkla hizmettir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “81 vilayetin tamamı, 780 bin kilometrekarenin tamamı bizim nazarımızda aynıdır, eşittir. Biz Türkiye’yi bir bütün olarak kalkındırmanın, büyütmenin, yüceltmenin çabasındayız. Tüm bu mücadeleyi koltuk veya siyasi ikbal için değil, evlatlarımıza daha müreffeh, daha güçlü ve itibarlı bir Türkiye bırakmak için yapıyoruz.”